divendres, 21 de setembre del 2012

volver


Un  tango preciós, amb els acords de sempre i alternant major i menor, com un vals de Chopin.
Encara no he tornat del tot  al blog, però sí que he tornat al Conservatori, contenta i renovada.
L'aventura de la llicència, en el sentit específic de treballar sense horaris fixos ni pautes concretes, s'ha acabat. Comença una nova etapa fortament marcada  per les experiències (totes, no només les pedagògico-musicals) viscudes durant aquest període. L'important és no parar, com la filosa de Schubert.



2 comentaris:

  1. El nom del blog em fa pensar en la importància de la lletra de les cançons.
    En el cas del tango "Volver",el canvi de menor al relatiu major lliga plenament amb la intenció de les paraules, i la tornada passa a la tonalitat original però en major.
    Potser degut a la data d'aquesta gravació (1935)ho sentim tot mig to més greu que la partitura original, però l'efecte és el mateix.
    Escoltant la cançó de Schubert, per mi la veu és com un instrument solista perquè no sé alemany. El mateix que passava amb molts fans dels Beatles que mai van saber què deien les seves lletres.
    Felicitats per l'elecció d'aquestes grans cançons.


    ResponElimina
    Respostes
    1. Normalment la lletra lliga amb la música, la il•lustra. El text, per mi, no sempre és rellevant, i està “al servei” de la música. Potser és deformació professional . El Schubert el vaig posar per la part del piano, que imita el moviment de la filosa, lent i constant; i justament vaig triar aquesta versió perquè és reposada però dóna molt aquesta sensació de moviment que no s’atura. De tota manera, el text és del Faust de Goethe i la traducció és fàcil de trobar. Gràcies, Ramon.

      Elimina